Sağlık Sigortası Çeşitleri, Teminatları ve Ücretleri

sağlık sigortası çeşitleri, sağlık sigortası, sağlık sigortası nedir, sağlık sigortası türleri, sağlık sigortası ücretleri, sağlık sigortası 2022, sağlık sigortası ücretleri 2022

Türkiye’de sağlık sigortası hakkında en doğru bilgileri, avantajlarını, çeşitlerini ve maliyetlerini bilmek ister misiniz? Sigortamı Bul, Türkiye’de ikamet eden öğrenciler ve yabancılar için kamu ve özel sigorta türleri arasındaki farkları ve diğer önemli bilgileri ele alıyor.

Sağlık sigortası nedir?

Sağlık sigortası veya sağlık sigortası, bireyler için sağlık risklerine ve zararlarına karşı bir sigorta türüdür. Sağlık sigortası genellikle muayene, teşhis ve tedavi masraflarını içerir ve çalışma sistemi, birey ve toplum üzerindeki yükleri azaltmak için acil durumlara karşı sosyal dayanışma ilkesine dayanır. Türkiye’deki ilgili sigorta şirketleri ve devlet kurumları, hizmetlerini belirli ücretler karşılığında sunmanın yollarını düzenler.

Türk hükûmeti, topraklarında ikamet eden bazı kişilerin işlemlerini tamamlamaları için sağlık sigortası yaptırmalarını şart koşuyor.

Sağlık sigortasının avantajları ve faydaları

Türkiye’de sağlık sigortasının faydaları iki ana şeyde temsil edilmektedir:

  1. Türkiye’deki Göç İdaresi, gerekli kalış süresini kapsayan sağlık sigortası olmayan hiçbir ikamet başvurusunu kabul etmediğinden, ikamet başvurusu için sunacağınız belgelerin doğru ve eksiksiz olmasını sağlar.
  2. Türkiye’de kaldığınız süre boyunca acil bir durumda minimum tedavi ihtiyaçlarını sağlar.

Sağlık sigortası çeşitleri

1. Türkiye’ye seyahat vizesi için sağlık sigortası

Türk büyükelçilikleri ve konsoloslukları, Türkiye’ye seyahat etmek isteyen herkesin, kendi topraklarında, ülkede kaldıkları süreyi kapsayan sağlık sigortasına sahip olduklarını kanıtlamalarını talep eder ve sigortanın bir nüshası vize başvurusuna eklenmelidir.

Türkiye’ye vize başvurusu sigortası aslında düşük maliyetli olarak kabul edilir, ortalama 25 ABD Doları tutarındadır ancak yaklaşık 30 bin Euro tutarında bir tedavi değerini kapsar, bu sigorta hastanın tedavi ve nakliye masraflarını veya olası durumlarda nakliye masraflarını kapsar. ölümün.

2. Özel sağlık sigortası

Özel durum ve durumlar için gerekli olan bir sigorta türüdür, aşağıdaki paragrafta değineceğimiz turistik ikamet veya diğer ikamet türleri için şart olarak kabul edilir.

3. Genel sağlık sigortası

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı Türkiye’de genel sağlık sigortasından sorumlu iki kurumdur.

Genellikle Türk vatandaşlarına yönelik bir sigorta türüdür ancak Türkiye’de ikamet eden yabancılar Türkiye’de resmî çalışma izni aldıklarında bundan faydalanabilirler.

Bu tür sigortalar, sağlık, tedavi ve ilaçlarını ücretsiz veya hemen hemen her yerde karşılayabilen anne, baba, karı/koca ve çocuklardan oluşan aile fertleri ile birlikte düzenlendiği kişiye fayda sağlar.

4. Tam Kapsamlı Sağlık Sigortası

Çok çeşitli tedavi seçeneklerini tam indirimlerle içeren bir sigorta türüdür. Bu sigorta, Türkiye’deki en pahalı sağlık sigortası türlerinden biridir, maliyeti yararlanıcının yaş grubuna göre değişir ve yaşlılar için artar. Bu sigortanın değeri, mevcut hizmetlerin niteliğine ve türüne göre bir şirketten diğerine değişir.

Özel Sağlık Sigortası

Göç İdaresi’nin kendisine yapılan ikamet başvurularını kabul etmediği, Türkiye’de her türlü ikametgâhı alabilmek için gerekli olan bir sigorta türüdür.

Sigorta şirketleri, aşağıdakiler gibi farklı sağlık sigortası türleri sağlar:

  • İkamet başvuruları için normal sigorta veya yenileme: Gerekli kalış süresini ve genel tıbbi birçok hususu kapsayan bir sigortadır, ancak bu tür sigortaya sahip olanlar özel veya devlette tedavi masraflarında büyük indirimler almazlar. hastaneler ve bu sigorta ilaç fiyatını karşılamıyor, ancak fiyatı düşük ve elde edilmesi kolay.
  • Kaza, İlaç ve Muayene Sigortası: Bu sigorta, Türk hastanelerinde yapılan muayene, tetkik ve kaza masraflarını kapsar.
  • Tam sigorta: Sigorta şirketleri ayrıca her türlü tedavi, operasyon ve kazayı kapsayan kapsamlı bir sağlık sigortası türü sunar, ancak şüphesiz en pahalı sigorta türlerinden biridir.

Türkiye’deki Yabancı Öğrenciler İçin Sağlık Sigortası

Türkiye’de öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerin Türkiye’de öğrenci ikamet izni alabilmeleri için bir Türk sigorta şirketinden sağlık sigortası yaptırmaları gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre, öğrenciler de dâhil olmak üzere Türkiye’de kısa dönem ikamet izni alabilmeleri için tüm sakinlerin en az bir yıl geçerli sağlık sigortası yaptırmaları gerekmektedir. Türkiye’deki sağlık sigortası ofisleri, genellikle bu tür sigortaları makul fiyatlarla sağlar.

Devlet Sağlık Sigortası Çeşitleri

Sigorta türleri, Türkiye’de yerleşik kişiler ve yabancılar arasında temelden farklılık gösterir ve Türkiye’deki sağlık sigortası sisteminin kategorileri aşağıdakilere ayrılır:

  • Yeşil Kart Sigortası (yeşil kart): Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 2012 yılı başında uygulamaya konulan, kart sahibi tüm aile bireylerinin devlet sağlık hizmetlerinden yararlanabileceği bir sistemdir. Bu kart, belirli koşullara bağlı olarak, geçimini sağlayanı olmayan ailelere verilir.
  • Genel sağlık sigortası (GSS): Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının aile fertleri, baba, anne ve 18 yaşını doldurmamış çocuklar ile halen ortaöğretime devam eden çocukların sağlık hizmetlerine erişimini sağlayan özel koşullara sahip Türk vatandaşlarına yönelik özel bir yardım sistemidir. okul ve yaşları 21, 25 yaş altı ise üniversitede okuyan çocuklardır.
  • Sosyal güvenlik sigortası (GSK-SSK): Sağlık ve sosyal sigortaları kapsayan genel sigortadır, yani emeklilik yaşına gelindiğinde veya belirli bir hizmet yılına ulaşıldığında sağlık ve emeklilik sigortasını kapsar. Bu sigorta kapsamına girenler, tüm kamu ve özel sağlık hizmetlerinden yararlanabilmekte ve tedavi masraflarının küçük bir yüzdesini ödeyebilmektedir.
  • Bağkur sigortası (Bağkur): Kamu veya özel sektörde iş bulamayan, bu tür sigorta kapsamına giren ve emeklilik fonuna veya sosyal güvenliğe herhangi bir ödeme yapmayan kişileri kapsayan özgün bir sigorta sistemidir; Bağkur’a aylık ödeme yaparak 15 veya 25 yılı doldurduktan sonra emeklilik sisteminden faydalanabilir.

Türkiye’de Sağlık Sigortası Ücretleri

Türkiye’de sağlık sigortasının maliyeti, özellikle şirketten şirkete farklılık göstermekte ve bu sigortanın bedeli, yararlanıcının yaş grubuna göre değişmektedir. Peki sağlık sigortası yaş grupları nasıl ayrılır?‎ Yaş grupları genellikle aşağıdaki sıraya ayrılır:

  • 18 yaşından 25 yaşına kadar.
  • 26 yaşından 35 yaşına kadar.
  • 36 yaşından 45 yaşına kadar.
  • 46 yaşından 50 yaşına kadar.
  • 51 yaşından 55 yaşına kadar.
  • 56 yaşından 60 yaşına kadar.
  • 61 yaşından 65 yaşına kadar.

Türkiye’de 18 yaş altı ve 65 yaş üstü yaş gruplarına mensup kişiler sağlık sigortasından muaftır.

“Sağlık Sigortası Çeşitleri, Teminatları ve Ücretleri” için 2 cevap

  1. […] Sağlık Sigortası Çeşitleri, Teminatları ve Ücretleri […]

    Beğen

  2. […] Sağlık Sigortası Çeşitleri, Teminatları ve Ücretleri […]

    Beğen

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

WordPress.com’da Blog Oluşturun.

%d blogcu bunu beğendi: